Новости

15.07.2009

Харківські роботодавці вимагають усунення порушень при кадрових призначеннях виконавчої дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» А.М. Гіршфельд звернувся з листом до Директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Санченко С.П. щодо допущених порушень нормативних актів при призначенні заступника директора виконавчої дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Наказом директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Санченком С.П. від 3 липня 2009 року Тарабанова Лідія Олександрівна призначена на посаду заступника директора виконавчої дирекції Харківського обласного відділення ФСС з ТВП з 6 липня 2009 року.

Сторона роботодавців вважає, що це призначення відбулося з грубим порушенням Положення про відділення Фонду, затвердженого постановою правління ФССТВП від 27 грудня 2005р. №232 та відповідного наказу виконавчої дирекції Фонду від 20.11.2006р. № 216-к щодо порядку призначення та звільнення директорів, заступників директорів виконавчих дирекцій регіональних відділень Фонду.

Призначення на посаду заступника директора Тарабанової Л.О. було здійснено тільки на підставі її особистої заяви, що не передбачено ні одним нормативним документом ФССТВП, в той час, як для призначення заступника директора повинно бути подання директора виконавчої дирекції відділення.

У даний час на посаді виконавчого директора відділення працює виконуюча обов’язки директора Шолух В.Н, яка не подавала відповідне подання на призначення заступника.

Разом з тим, сторони соціального діалогу, в процесі переговорів, узгодили кандидатури на посади директора виконавчої дирекції Дудченко Василя Федоровича та заступника директора виконавчої дирекції відділення &mdash Розенфлянц Анатолія Аркадійовича.

У листі звернута увага директора Виконавчої дирекції Фонду Звертаємо Вашу увагу на неоднократні порушення з боку керівництва виконавчої дирекції Фонду при призначенні та звільненні керівників виконавчої дирекції Харківського відділення Фонду стосовно Киреєвої І.В., Гуськової І.А., Шолух В.М., а тепер і Тарабанової Л.О. Всі ці порушення відбулися у поточному році.

У зв’язку вищевикладеним, Голова Ради Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» А.М.Гіршфельд звернувся з проханням скасувати наказ Фонду від 3 липня 2009 року № 218-к, як такий що не відповідає вимогам нормативних актів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та затвердити на посади директора виконавчої дирекції Харківського відділення Фонду Дудченко В.Ф. та заступника директора — Розенфлянц А.А.