Новости

09.07.2009

Харківські роботодавці за створення Спільного представницького органу на національному рівні

7 липня 2009 року, після закінчення роботи V позачергового з’їзду Федерації роботодавців України, у великому конференц-залі Національної академії наук України відбулося Зібрання повноважних представників Всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців.

У роботі зібрання від роботодавців Харківської області прийняли участь А.М. Гіршфельд — президент Індустріальної групи УПЕК — голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської областї «Граніт», Л.І. Янов — генеральний директор ООО «Завод підйомно-транспортного обладнання», В.І. Чередник — директор Державного підприємства «Завод «Електроважмаш».

За рішенням Зібрання, була підписана Угода про утворення Спільного представницького органу. Від Федерації роботодавців України як об`єднанням, що представляє інтереси роботодавців за територіальною ознакою, Угоду підписав Голова Ради ФРУ Юрій Бойко; від Конфедерації роботодавців України як об`єднанням, що представляє інтереси роботодавців за галузевою ознакою, Угоду підписав Президент КРУ Олександр Соколовський; від Всеукраїнської асоціації роботодавців України, що представляє інтереси малого та середнього бізнесу, Угоду підписав в.о. Президента ВАР В’ячеслав Биковець.

Головою Спільного представницького органу був обраний Олексій Мірошніченко, виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України, а керівником Секретаріату було призначено Василя Надрагу — Генерального директора Федерації роботодавців України. /p>

Виступаючи на Зібранні повноважних представників роботодавців, Анатолій Гіршфельд – президент Індустріальної групи УПЕК — голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», звернув увагу учасників Зібрання на те, що захист національної економіки в умовах неприпиняючої фінансово-економічної кризи неможливий без встановлення між собою спільно скоординованих і погоджених взаємовідносин, направлених на реалізацію права роботодавців на участь у формування соціально-економічної політики держави. Створена консолідована сторона роботодавців якраз і повинна виступити єдиним голосом бізнесу, більш ефективно на практиці протистояти, перш за все на національному рівні, кризовим явищам.