Новости

07.07.2009

Харківські роботодавці вимагають прозорості комунальних тарифів

Під час зустрічі представників Об`єднання організацій роботодавців «Граніт» з керівництвом Харківської міської ради, керівники промислових підприємств міста Харкова звернулися до міськради з проханням пояснити порядок встановлення тарифів міських монопольних комунальних організацій (каналізація, вода, тепло і т. д.), так як жодної більш-менш зрозумілої відповіді від цих організацій Рада Обєднання так і не отримала.

Особливої гостроти це питання набуло сьогодні, коли всі машинобудівні підприємства міста Харкова мають завантаженність замовниками на 40-50%.

Наприкінці 2008 року відповідними службами міста були розроблені зміни до «Правил прийому стічних вод абонентів в каналізаційну мережу міста Харкова».

На жаль, неодноразові звернення Виконавчої дирекції ООР ХО «Граніт» до Департаменту комунального господарства та особисто його керівника Кітаніна В.О. надати відповідні роз'яснення щодо цих «Правил…», до сьогоднішнього дня залишаються поки що без конкретної відповіді.

Рада Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» вимушена була 7 липня 2009 року письмово звернутися до міського голови М.М. Добкіна з проханням втрутитися, щоб були надані копії розроблених «Правил прийому стічних вод абонентів в каналізаційну мережу міста Харкова» для подальшого розгляду і узгодження Сторонами соціального діалогу — Об’єднанням організацій роботодавців Харківської області «Граніт» та обласним Об'єднанням профспілок.