Новости

01.07.2009

Харківські роботодавці - за збалансованість та взаємну відповідальність коллективно-договірних і виробничих відносин

На черговому засіданні Харківської обласної тристоронньої соціально-економічної Ради, яке відбулося 1 липня 2009 року, представники Сторін соціального діалогу під очільництвом співголів Ради — заступника голови державної адміністрації І.О.Терехова, голови Ради Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» А.М. Гіршфельда та першого заступника голови Об'єднання профспілок Харківської області А.К. Шевчука — обговорили нагальні для регіону питання.

Зокрема, члени Ради грунтовно обговорили стан дотримання трудового законодавства на підприємствах, в організаціях і установах області та наслідки впливу світової фінансової кризи на стан ринку праці, підсумки проведення двомісячника з укладання коллективних договорів підприємствами,організаціями і установами області.

Виступаючи на засіданні Ради, А.М. Гіршфельд підкреслив, що Харківські роботодавці виступають за дотримання вимог трудового законодавства, розширення колективно-договірних відносин з трудовими колективами та необхідності підвищення ролі обласного Центру зайнятості в соціальному діалозі з роботодавцями.

Звернувши увагу учасників засідання на збалансованність паритетних сторін соціального діалогу, А.М. Гіршфельд акцентував увагу членів Ради на погіршенні стану справ на промислових підприємствах області, назвавши однією з причин зниження обсягів виробництва відсутність обігових коштів. А.М. Гіршфельд запропонував звернутися до державної податкової адміністрації Харківської області щодо відшкодування податку на додану вартість експортоспроможнім підприємствам області, в тому числі ДП «Завод «Електроважмаш», ВАТ «ХАРП», ТОВ «Завод підйомно — транспортного устаткування», Харківському державному авіаційному виробничому підприємству, ВАТ «Харківська бісквітна фабрика», ЗАТ «ЛКМЗ» та деяким іншим. Ця пропозиція була підтримана членами Ради та ввійшла до рішення Харківської обласної тристоронньої соціально-економічної Ради.