Новости

21.10.2011

Ми завжди відкриті до розвитку конструктивного соціального діалогу з усіма учасниками соціально-трудових відносин - Анатолій Гіршфельд

19 жовтня 2011 року відбулася робоча зустріч голови Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», голови ради директорів АТ «УПЕК» Анатолія Гіршфельда з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення у Харківській області Олександром Дорожко.

В ході зустрічі були обговорені питання реалізації, укладеної на початку року, угоди про співпрацю щодо стану соціально-трудових відносин на підприємствах області, розвитку соціального діалогу, проведення спільних нарад, семінарів, круглих столів, конференцій.

«Ми завжди відкриті до розвитку конструктивного соціального діалогу з усіма учасниками соціально-трудових відносин, — зазначив Анатолій Гіршфельд. — Харківські роботодавці впевнені, що плідна співпраця Сторін Регіональної Угоди, розвиток соціального діалогу на місцях, поглиблення взаємодії між відділенням НСПП у Харківський області та Об’єднанням роботодавців «Граніт» матиме вирішальний вплив на поліпшення соціально-трудових відносин в машинобудівній галузі та сприятиме подальшому розвитку економіки області».

При обговоренні особлива увага була приділена підприємствам-членам Об’єднання «Граніт», стан соціально-трудових відносин на яких ускладнюють такі негативні чинники як заборгованість із виплати заробітної плати та порушення термінів її виплати. Обговорювались основні проблеми цих підприємств, пропозиції щодо шляхів вирішення нагальних проблем підприємств, подальші спільні дії щодо врегулювання непростої ситуації.

Зазначалося, що особливої уваги Сторін регіонального соціального діалогу потребують в першу чергу ДП «Завод ім. В.О. Малишева», ДП « Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка», ДП «Харківський електромеханічний завод», ДП «110 Харківський автомобільний ремонтний завод», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, та запобіганню в них колективних трудових спорів (конфліктів), їх прогнозуванню та своєчасному вирішенню, налагодженню соціального діалогу між сторонами конфліктів.

Була висловлена обопільна готовність щодо надання трудовим колективам підприємств, необхідних юридичних консультацій, спільно з керівництвом підприємств брати участь у вирішенні колективних трудових спорів.

Досягнута домовленість про спільні дії по здійсненню сторонами постійного обміну інформаційно-методичними та аналітичними матеріалами, взаємне інформування з питань, що належать до компетенції Сторін.

У зустрічі взяв участь виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор'єв.