Новости

13.09.2011

Об’єднавчий з’їзд Федерації роботодавців України відбудеться у листопаді 2011 року

12 вересня відбулося розширене засідання Президії Ради Федерації роботодавців України за участю членів Ради Конфедерації роботодавців України, представників Об’єднання організацій роботодавців України, Всеукраїнської асоціації роботодавців та Міжнародної організації роботодавців підприємств залізничного транспорту «Федерація залізничників України».

В заході взяли участь Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник, Виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, в.о. Президента Всеукраїнської асоціації роботодавців Вячеслав Биковець, члени Президії Федерації роботодавців України, представники 19 всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців.

Учасники засідання знайшли спільне бачення щодо одного з найважливіших питань — консолідації руху роботодавців на національному рівні. Під час обговорення цього питання було представлено рекомендації відповідної робочої групи, що отримали схвалення під час засідання Президії. Зокрема, була підтримана пропозиція про створення єдиної організації роботодавців на базі Федерації роботодавців України з дотриманням основного принципу управління — рівності галузевих та територіальних об’єднань організацій роботодавців.

Президія Ради Федерації роботодавців України також підтримала пропозицію Голови Ради ФРУ Дмитра Олійника про скликання Ради Федерації роботодавців України 11 жовтня 2011 року з включенням до порядку денного питань щодо створення єдиного об’єднання організацій роботодавців на базі ФРУ та проведення об’єднавчого з’їзду Федерації 29 листопада 2011 року. З метою підготовки до об’єднавчого з’їзду створено робочу групу з напрацювання принципів статутної діяльності єдиного об’єднання організацій роботодавців під керівництвом Володимира Цибульського.

Також під час засідання розглянуті найбільш важливі напрямки поточної діяльності Федерації роботодавців, зокрема підписання та реалізація меморандумів про співробітництво з Антимонопольним комітетом України, Державним агентством лісових ресурсів України та Державною інспекцією сільського господарства України та питання щодо розвитку міжнародних зв’язків. Пріоритетними напрямками у законотворчій діяльності визначено роботу над законопроектами щодо легалізації трудових відносин, оновленою редакцією Трудового кодексу України, опрацювання проекту Митного кодексу України, роботу над проектом Закону «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності» та законопроектами у сфері дерегуляції бізнесу, надання адмінпослуг.

Також на засіданні розглядалося питання стану виконання вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні» щодо підтвердження репрезентативності організацій роботодавців та їх об’єднань. Було прийнято рішення щодо прискорення подання членськими організаціями ФРУ інформації про загальну чисельність працівників, які працюють на підприємствах — членах організацій.

Під час засідання відбулося прийняття до ФРУ нових членських організацій. До членів Федерації були прийняті Об’єднання організацій роботодавців Автономної республіки Крим, Івано-Франківської, Кіровоградської та Київської областей. Асоційованими членами ФРУ стали Асоціація «Всеукраїнське об’єднання виробників та споживачів мінеральних добрив» та Асоціація «Свиноводи України».