Новости

07.09.2011

Окремі напрямки Стратегії розвитку Харківської області потребують коригувань - Анатолій Гіршфельд

Сьогодні, під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми, відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Ради, у роботі якого взяв участь і виступив співголова тристоронньої соціально-економічної Ради, голова Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд.

На засідання тристоронньої ради, серед інших питань, було розглянуто питання «Про хід реалізації Стратегії соціально-економічного сталого розвитку Харківської області до 2020 року», затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 23 грудня 2010 року.

У ході засідання було зазначено, що реалізація у поточному році пріоритетних напрямів розвитку здійснюється шляхом виконання розроблених середньострокових програм. Всього передбачено розробку, прийняття та реалізацію в області 34 регіональних програм, з яких 18 вже затверджені і по них ведеться відповідна робота. Крім того, відповідно до Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року, розробляється проект Угоди щодо регіонального розвитку Харківського регіону між Кабінетом Міністрів України та Харківською обласною радою.

«Час і реальний стан економіки ставить на порядок денний необхідність внесення коригувань у окремі напрямки Стратегії, і в першу чергу це стосується таких провідних напрямків розвитку нашого регіону, якими є машинобудування та підвищення енергоефективності і зменшення споживання енергоресурсів, — наголосив Анатолій Гіршфельд, виступаючи на засіданні. — На жаль, сьогодні, деякі спрогнозовані на період до 2020 року показники, м’яко кажучи, не відповідають задачам виводу України у першу двадцятку держав світу», — зазначив Анатолій Гіршфельд.

Учасники засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Ради, обговоривши питання, прийняли відповідне рішення щодо реалізації Стратегії соціально-економічного сталого розвитку Харківської області до 2020 року, розробки та внесення необхідних коригувань до плану дій насамперед щодо довгострокових прогнозів розвитку машинобудування та підвищення енергоефективності господарства області.