Новости

31.08.2011

Обговорені проблеми боргів з виплати зарплати

Сьогодні у м. Зміїв під головуванням начальника Головного управління праці і соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Олени Захуцької відбулося виїзне засідання обласної комісії по погашенню боргів з виплати заробітної плати.

У роботі виїзного засідання обласної комісії взяв участь і виступив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

На засідання були запрошені керівники ряду підприємств району, що мають борги з виплати зарплати, районна комісія по погашенню боргів по зарплаті, заступником голови якої є Геннадій Приймак — голова організації роботодавців Зміївського району.

«Безумовно, причини виникнення боргів мають глибинний економічний характер, крім того, у кожного підприємства є і свої особливі причини. Але у окремих керівників вашого району присутні і утриманські настрої, коли роками чекають, доки держава забезпечить їх заказами і відповідним фінансуванням, — зазначив Василь Григор'єв — Ось з такими підходами до проблеми боргів з виплати зарплати ми не можемо погодитися. Тут одне: або міняти керівнику свою філософію підходів до організації виробництва, або звільняти місце».

Заслухавши звіти керівників-боржників району та обговоривши проблеми, обласна комісія прийняла відповідне рішення щодо виправлення становища з виплатою зарплати у Зміївському районі.

Після засідання обласної комісії, виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор’єв провів робочу зустріч з головою Зміївської районної організації роботодавців, директором ДП «Зміївський лісгосп» Геннадієм Приймаком, в ході якої були обговорені питання діяльності районної організаці, її участі у соціальному діалозі з органами місцевої влади, реалізації норм і положень Закону України »Про соціальний діалог» та відповідності районної організації встановленим нормам репрезентативності сторони роботодавців у соціальному діалозі.