Новости

05.08.2011

Відбулася робоча зустріч з питань проведення репрезентативності

За ініціативи виконавчої дирекції Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», 04 серпня 2011 року у приміщенні обласного відділення Національної служби посередництва і примирення відбулася робоча зустріч у рамках взаємодії з питань реалізації норм Закону України «Про соціальний діалог» та положень Порядка оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73.

У робочій нараді взяли участь від Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» виконавчий директор об’єднання В.В. Григор’єв та заступник виконавчого директора М.С. Найдовський; від відділення НСПП у Харківській області — начальник відділення О.М. Дорожко, заступник начальника відділення — завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Г.С. Клочко, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування А.О. Вовченко, юрист відділення НСПП Дрогальцев П.В.

В ході робочої наради були детально розглянуті усі питання організації виконання норм статей 6 і 7 Закону України «Про соціальний діалог» щодо підготовки і проведення репрезентативності роботодавців як сторони соціального діалогу.

Виступаючи на нараді, начальник відділення НСПП в Харківській області О.М. Дорожко, стисло висвітлив основні положення Закону України «Про соціальний діалог в Україні» і Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, та підкреслив що «… визначення репрезентативності сторін сприятиме підвищенню якості та результативності соціального діалогу на всіх його рівнях. »

Виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» В.В. Григор’єв проінформував обласне відділення НСПП про наміри ООР ХО «Граніт» пройти процедуру репрезентативності та повідомив, що об’єднання роботодавців активно включилося у роботу по реалізації Закону України «Про соціальний діалог в Україні» та озвучив заходи, які здійснені фахівцями об’єднання по підготовці документів для проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності.

Заступник начальника відділення НСПП у Харківській області Г.С. Клочко у своєму виступі зробила акцент на механізмі перевірки оцінки відповідності критеріям репрезентативності організацій роботодавців, їх об’єднань на територіальному рівні, а також порядок роботи комісії з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони організацій роботодавців.

Висвітлені на нараді-семінарі питання викликали жваву зацікавленість присутніх, учасники наради опрацювали затверджені на теперішній час законодавчі та нормативно-правові акти з питань ведення соціального діалогу, обговорили порядок подачі та прийняття документів, необхідних для здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності організацій роботодавців на територіальному рівні, намітили шляхи подальшої співпраці між Об’єднанням організацій роботодавців Харківської області «Граніт» та відділенням НСПП у Харківській області.