Новости

29.07.2011

Харківські товаровиробники планомірно і ціленаправлено підвищують якість своєї продукції

Сьогодні у малій залі Будинку рад відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини», у якій взяв участь виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв, представники підприємств-членів ООР ХО «Граніт».

На протязі багатьох десятиріч Харківщина утримує лідерство серед найбільш розвинутих промислових регіонів України і Східної Європи, де провідну роль відіграють підприємства машинобудування і металообробки, енергетики та агропромислового комплексу.

Конкурс, що для регіону став вже традиційним, проводиться Держспоживстандартом та Харківською облдержадміністрацією за участі Об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» з метою об'єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності продукції харківських товаровиробників, сприяння впровадженню на підприємствах регіону сучасних методів управління якістю та задоволенню потреб і очікувань споживачів на якісні товари та послуги.

Переможцями конкурсу визнано товари та послуги 56 видів продукції, лауреатами — 26 видів продукції. Серед переможців — Харківський завод шампанських вин, Харківський м'ясокомбінат, Чугуївський завод мінеральних вод, Приколотнянський олійноекстракційний завод, завод «Березовські мінеральні води», кондитерська фабрика «Солодкий світ», лікеро-горілчаний завод «Прайм», Салтівський м'ясокомбінат, фірма «КОДА», науково-виробниче підприємство «Укргазавтоматика», технологічна група «Екіпаж», ЗАТ «Харківський плитковий завод», науково-Виробничо фірма «Українська вагова компанія» та інші.

Як зазначив Василь Григор'єв, «Із року в рік, незважаючи на складності економічного розвитку як великих підприємств, так і малого та середнього бізнесу, Харківські товаровиробники планомірно і ціленаправлено підвищують якість своєї продукції. Підтвердження тому, що цей факт відповідає дійсності є те, що наші люди все більше і частіше перевагу у придбанні товарів віддають вітчизняній продукції».

Харківська область має могутній науковий потенціал, широко розгалужену мережу навчальних закладів. Усе це дозволяє Харківським товаровиробникам вирішувати найскладніші завдання науково-технічного характеру, у тому числі при виробництві високотехнологічних, якісних і конкурентоздатних товарів і послуг.