Новости

26.07.2011

Харківські роботодавці взяли активну участь у круглому столі «Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України»

Харківські роботодавці взяли активну участь у підсумковому круглому столі «Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України», організованому Міністерством фінансів України, Харківською обласною державною адміністрацією, ДННУ «Академія фінансового управління» та НДЦ індустріальних проблем розвитку НАН України, який відбувся сьогодні у м. Харкові в інформагенції «STATUS QUO».

Учасниками підсумкового круглого столу були представники Міністерства фінансів України, Харківської обласної державної адміністрації, Державної податкової служби України, Національної академії наук, голови постійних комісій Харківської обласної ради, керівники промислових підприємств та бізнесових кіл.

Серед учасників круглого столу були і приймали активну участь у обговоренні питань круглого столу представники об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», — виконавчий директор ООР ХО «Граніт» Василь Григор’єв, генеральний директор заводу «Південкабель Володимир Золотарьов, генеральний директор Харківської бісквітної фабрики Алла Коваленко.

В ООР ХО «Граніт» постійно відстежується практика застосування норм Податкового кодексу, виявляються проблеми і суперечності, узагальнюються та направляються до Федерації роботодавців України, яка в свою чергу готує пропозиції Спільного представницького органу роботодавців України до Кабінету міністрів України.

Як неодноразово зазначалося в ході круглого столу, що хоча Податковий кодекс вже практично повністю і набув чинності, але в той же час, практика застосування деяких його норм свідчить про наявність серйозних проблем і протиріч.

Учасники круглого столу, інколи з болеем у душі і тривогою за реальний стан економіки підприємств, озвучили хвилюючі їх проблемні питання, зокрема відшкодування ПДВ сумлінним платникам податку, складність заповнення податкової декларації, необхідність посилення взаємної відповідальності платників податків та контролюючих органів.

Гострими були виступи членів ООР ХО «Граніт» генерального директора Харківської бісквітної фабрики Алли Коваленко та генерального директора заводу «Південкабель Володимира Золотарьова.

«Поле діяльності Податкового кодексу повинно бути однаково комфортним і зручним як для самої держави, так і для вітчизняних товаровиробників, — зазначив у своєму виступі Василь Григор’єв. — Хочеться сподіватися, що сьогоднішня розмова не стане просто черговою галочкою у череді заходів навкруги Податкового кодексу, а за нею будуть здійснені реальні кроки назустріч вітчизняним товаровиробникам шляхом приведення багатьох надуманих норм Податкового кодексу у відповідність до реального стану економіки».

Виконавчий директор обєднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор'єв вручив представнику Кабміну, президенту ДУНУ "Академія фінансового управління" Тетяні Єфименко,

пропозиції та зауваження Спільного представницького органу роботодавців України до положень Податкового кодексу України та, окремо, пропозиції та зауваження Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні до прийнятих, в рамках імплементації Податкового кодексу, постанов Кабінету Міністрів України та наказів Державної податкової служби України.