Новости

15.07.2011

Анатолій Гіршфельд виступає за розвиток соціального партнерства та широку участь у ньому роботодавців на місцевому рівні

За ініціативи голови Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», генерального директора «УПЕК» Анатолія Гіршфельда у липні 2011 року підписаний договір соціального партнерства роботодавців з Лозівською міською владою Харківської області.

Договір про соціальне партнерство у присутності голови Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», генерального директора «УПЕК» Анатолія Гіршфельда підписали голова організації роботодавців м. Лозова, генеральний директор Лозівського ковальсько-механічного заводу Василь Черномаз та Лозівський міський голова Сергій Степанов.

«Уклавши договір, сторони починають реформування системи соціального партнерства у м. Лозова на основі довірчих і взаємовигідних відносин між бізнесом та органами місцевого самоврядування», — йдеться у договорі

Анатолій Гіршфельд, голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», генеральний директор «УПЕК», зазначив, що даний договір означає новий етап у розвитку Лозової, оскільки вперше у місті між бізнесом і владою заключається така угода.

«Місто Лозова — це великий індустріальний центр, а ЛКМЗ — провідне машинобудівне підприємство у Харківській області, де працює більше 3000 лозівчан. Сьогодні завод активно відновлює свої позиції після періоду спаду. Якщо у 2010 році у місцевий бюджет було відраховано 9,144 млн. грн, що склало 17% міського бюджету, — то вже у 2011 році тільки за перше півріччя ЛКМЗ перерахував місту 5,180 млн. грн — це 19%.»

«Спільно з міською владою ми розуміємо, що за останні роки у міському господарстві накопичилося безліч проблем. Тому компанія УПЕК, як головний акціонер ЛКМЗ, виходячи з інтересів працівників заводу-лозівчан, прийняла рішення заключити договір соціального партнерства з Лозівською міською радою» — зазначив Анатолій Гіршфельд.

На сьогодні вже підготовлений план роботи на поточний рік. ЛКМЗ буде приймати активну участь у соціально-культурному розвитку міста: надавати шефську допомогу школам та дошкільним закладам, приймати участь у благоустрої парків та дитячих площадок, у організації та проведенні міських свят та ін.

У серпні, за участі вчителів шкіл та ліцеїв, заводчан і ветеранів праці буде закінчена розробка програми, направленої на підвищення престижу робочих професій серед молоді. Крім того, вже у найближчий час будуть розроблені заходи по використанню можливостей ЛКМЗ для розвитку інфраструктури міста.

Анатолій Гіршфельд також підкреслив, що дана угода про соціальне партнерство є відкритою і закликав всі підприємства міста Лозова приєднуватися до цього партнерства, щоб спільними зусиллями зробити місто «самим красивим і комфортним для життя містом у Харківській області».