Новости

26.06.2011

Бізнес має дати відповідь, чи влаштовує його існуючий рівень партнерства з владою – Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості співпраці бізнесу та влади для продовження реформ в Україні. Про це він сказав, відкриваючи планерне засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

«Барометр у вигляді бізнесу покаже, чи в той бік вітер дме, чи ні», — сказав Президент.

Він підкреслив, що бізнес має дати відповідь, чи влаштовує його існуючий рівень партнерства з владою, чи треба вносити зміни в ці стосунки, і взагалі, чи правильно проводяться реформи в Україні.

Президент зазначив, що він здебільшого дослухається до пропозицій, які вносить бізнес: «Я вдячний за пропозиції, які ви вносили, більшістю з них я користуюся».

Звертаючись до бізнесу, Президент запитав: «Яка погода в Україні, на ваш погляд».

Віктор Янукович захотів дізнатись, чи створює вона сьогодні умови «для мотивації ведення бізнесу в Україні, чи викликає вона у вас емоції, які б вас надихали вкладати кошти в Україну, що б ви хотіли для того, щоб влада на всіх її рівнях зробила для покращення цього клімату».

Президент підкреслив, що для нього і його команди, яка несе відповідальність за стан справ в країні, думка великого бізнесу дуже важлива. Разом з тим він зауважив, що відповідальність за стан справ у країні має бути двосторонньою.

При цьому Віктор Янукович закликав бізнес розширювати роботу над соціальними проектами і вкладати кошти в майбутнє — «а воно у нас спільне». Також Президент закликав бізнес брати участь в реформах, що здійснюються в Україні. «Я переконаний, що ми приречені співпрацювати разом і розраховувати, що ми будемо займатись реформами все життя, тому що світ змінюється, і сучасні виклики, які сьогодні є у світі, вони також будуть змінюватись. І нам потрібно буде весь час прилаштовуватись і своєчасно приймати рішення», — сказав Президент.

У пленарному засіданні взяв участь і Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Дмитро Фірташ. Крім того, участь у заході взяли й інші бізнесмени, які здійснили найбільші інвестиції в економіку України.

(за матеріалами сайту Президента України)