Новости

25.06.2011

Анатолій Гіршфельд взяв участь у засіданні СПО роботодавців України

24 червня 2011 року у м. Києві під головуванням голови СПО Дмитра Фірташа відбулося засідання Спільного представницького органу роботодавців на національному рівні, у роботі якого взяв участь голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», генеральний директор «УПЕК» Анатолій Гіршфельд.

Серед питань, що розглядалися на засіданні, були обговорені заходи по реалізації норм Закону України «Про соціальний діалог» від 23 грудня 2010 року щодо Порядку проведення та оцінки відповідності організацій роботодавців критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, текст якого був напрацьований робочою групою, що була створена Національною службою посередництва і примирення (НСПП) з представників усіх зацікавлених сторін.

За результатами обговорення проекту, зауважень та пропозицій, що вносилися до нього організаціями та об’єднаннями роботодавців, у т.ч. Об’єднанням організацій роботодавців Харківської області «Граніт», СПО роботодавців був сформований проект Порядку, який поданий НСПП для розгляду та врахування при остаточному узгодженні всіма сторонами тексту проекту Порядку.

Підготовка і проведення такого загальновизнаного світовою практикою необхідного елементу соціального діалогу яким є репрезентативність організацій і об’єднань роботодавців в Україні, покаже їх відкритість та європейськість.