Новости

30.05.2011

УВАГА: Відкрився Єдиний регіональний дозвільний центр реєстрації

Сьогодні на першому поверсі дому № 26 на Червоношкільній набережній міста Харкова відкрився Єдиний регіональний дозвільний центр реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, що повинно значно полегшити малому і середньому бізнесу.

У церемонії відкриття центру взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, директор Департаменту дозвільної системи Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Андрєєв.

У цьому важливому для розвитку в регіоні підприємництва заході взяв участь виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.

Відкриття Єдиного центру повинно дозвільні процедури звести до мінімуму, а контакт заявника з чиновником повністю виключити. Заявник здає документи і через певний час отримує готовий документ на ведення підприємницької діяльності або мотивовану відмову.

Єдиний дозвільний центр є єдиним центром в Україні, який оснащений на такому високому технічному рівні. Тут запроваджено моніторинг зайнятості державних реєстраторів, введено системи електронного документообігу, здійснюється відеоспостереження. В інтернеті на сайті центру можна буде відстежити, як заявка підприємця просувається по інстанціях.

Обслуговувати підприємців будуть представники 27 дозвільних органів — 17 регіональних і 10 місцевих, а також 15 державних адміністраторів.

Діяльність Харківського Єдиного регіонального дозвільного центру реєстрації — це добрий приклад реалізації принципу побудови нових взаємовідносин влади і підприємців на основі партнерства та розуміння того, що державні установи працюють для бізнесу, а не навпаки.