Новости

13.05.2011

Роботодавці за сумлінність та прозорі взаємовідносини з ДПА

Незважаючи на гостроту соціального діалогу з органами виконавчої влади щодо недосконалості податкового законодавства, штучне часом, гальмування механізму автоматичного відшкодування ПДВ, Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» планомірно виступає за сумлінність роботодавців у сплаті податків та прозорі взаємовідносини з ДПА.

Сьогодні, коли політика Президента України та Уряду країни спрямована на прискорений розвиток виробництва країни, коли пріоритетом у роботі з платниками податків обирається сумлінність та прозорі взаємовідносини, відкритий діалог роботодавців з органами виконавчої влади стає найактуальнішим.

Саме ця конструктивна мета була закладена і при організації та проведенні в регіоні громадського обласного рейтингу «Сумлінні платники податків-2010».

13 травня, за участі виконавчого директора ООР ХО «Граніт» Василя Григор’єва та голови обласного відділення Асоціації платників податків України Марини Вишневської, у Державній податковій адміністрації Харківської області відбулась церемонія нагородження переможців обласного рейтингу «Сумлінні платники податків-2010».

Переможцями рейтингу стали 20 підприємств та організацій Харківського регіону, які сумлінно виконували свої податкові зобов'язання перед бюджетом, створювали робочі місця, забезпечували гідний рівень заробітної плати та брали участь у соціальних програмах.

Серед 20 переможців обласного рейтингу «Сумлінні платники податків-2010» — члени ООР ХО «Граніт»:

  • ВАТ «Турбоатом» — генеральний директор Суботін Віктор Георгійович;
  • ЗАО Завод «Південкабель» — генеральний директор Золотарьов Володимир Михайлович;
  • АТЗТ «Харківська бісквітна фабрика» — генеральний директор Коваленко Алла Арестівна;
  • ВАТ«Харківський підшипниковий завод» — генеральний директор Третьяков Віктор Борисович;
  • ПАТ«Куряжський домобудівельний Комплекс» — генеральний директор Вереітінов Валерій Вікторович.

Мета, яка була поставлена засновниками рейтингу — сторити сприятливи умови для подальшого розвитку підприємництва, підвищити загальну культуру сплати податків, популяризувати засади нового Податкового кодексу — досягута. І тому проведення цього конкурсу буде проводитися щорічно.

Усіх переможців рейтингу привітав від імені держави голова ДПА у Харківській області Станіслав Денисюк, відзначивши їх сумлінність у виконанні податкових зобов'язань, створенні робочих місць та забезпеченні гідного рівня заробітної плати та висловив подяку керівникам підприємств і колективам за громадську позицію та розуміння необхідності сплати податків і побажав щоб і надалі вони займали в цьому рейтингу лідируючі позиції.