Новости

06.04.2011

Бракований механізм або чому не спрацьовує автоматика ПДВ

Сьогодні у офісі Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт». на виконання доручення голови Ради ООР ХО «Граніт» Анатолія Гіршфельда, пройшла робоча нарада групи спеціалістів провідних машинобудівних підприємств міста Харкова по виробленню узгоджених пропозицій до податкового законодавства щодо автоматичного відшкодування ПДВ.

Нарада була підготовлена виконавчою дирекцією ООР ХО «Граніт» та обласним територіальним відділенням Всеукраїнської громадської організації Асоціації платників податків України в Харківській області і проходила під головуванням Василя Григор’єва — виконавчого директора ООР ХО «Граніт» та Марини Вишневської — голови правління обласного відділення Асоціації платників податку України.

До участі у нараді були запрошені представники підприємств з усталеними господарськими зв’язками, багаторічним досвідом експортно-імпортних операцій та з високим міжнародним іміджем виробника української продукції, що здатна витримувати конкуренцію на світовому ринку.

У ході наради її учасниками було висловлено немало слушних пропозицій і плідних думок та внесено цілий ряд конкретних пропозицій щодо причин «пробуксовки» механізму відшкодування ПДВ та необхідних першочергових заходів на рівні Кабінету міністрів України та Державної податкової адміністрації України для виправлення ситуації у реальному сектору економіки.

На протязі двох днів внесені пропозиції будуть опрацьовані, узагальнені і направлені до Федерації роботодавців України, Кабінету міністрів України та Державної податкової адміністрації України.