Новости

29.03.2011

Корпоративний Фонд роботодавців відзначив своє перше десятиріччя

Сьогодні у Палаці Праці у актовому залі об'єднання профспілок Харківської області відбулися урочисті збори колективів обласного управління та районних відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області з нагоди 10 річчя з дня заснування Фонду.

У цьому урочистому зібранні прийняли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Шурма І.М., начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Захуцька О.В., виконавчий директор об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Григорьєв В.В., голова об'єднання організацій роботодавців Харківщини Рубаненко Л.І., заступник голови Об'єднання профспілок Харківської області Шевчук А.К., заступник начальника Териториального управління «Держгірпромнагляду» по Харківській області Сохацький О.Ю., начальник обласного центру зайнятості Міненко В.Л., начальник обласного Фонду соціального страхування від тимчасової втрати працездатності Дудченко В.Ф. та інші.

У своєму вітальному слові до учасників урочистих зборів, Василь Григор’єв, окресливши пройдений обласним управлінням та районними відділеннями Фонду за 10 років шлях, за дорученням голови Ради об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолія Гіршфельда висловив слова вдячності за зроблене та вручив начальнику обласного управління Фонду Валерію Предко письмову Подяку Ради об'єднання роботодавців.

Зокрема, виступаючий зазначив, що за 10 минулих років, Харківське обласне управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та його структури на місцях у непростих умовах пройшли всі етапи свого становлення і організації виконання надзвичайно важливої соціально-економічної задачі держави. В області наразі налагоджена чітка і безперебійна система як відшкодування заподіяної шкоди, так і соціально-психологічної реабілітації потерпілих на виробництві. Із року в рік вдосконалюється діяльність Фонду, направлена на підвищення ефективності роботи по профілактиці з метою максимального обмеження кількості нещасних випадків та професійних захворювань.

Через дотримання принципів трипартизму у роботі Фонду, забезпечується баланс інтересів держави, роботодавців і найманих працівників в особі професійних спілок. Ці відносини не завжди співпадають, але їх баланс дозволяє забезпечувати умови для розвитку суспільних відносин у цій сфері.

Очевидно, що в людському розумінні десятиліття — вік невеликий, однак, для всіх, хто стояв біля витоків Фонду, хто сьогодні вірно служить спільній справі — це етап, який дає змогу підвести підсумки того, що вже зроблено, і будувати плани на прийдешнє. Пройдений нелегкий шлях, здобутий авторитет та кадровий потенціал — це запорука успішного розвитку.

Друге десятиліття має стати роком не тільки формування, але й реалізації стратегічних планів та цілей Фонду. На думку роботодавців, ця спільна робота повинна мати науковий, системний, професійний підхід, що дало б можливість визначити шляхи істотного зменшення в області кількості нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань, їх попередження.