Новости

24.02.2021

В ЦЕХАХ АТ «ТУРБОАТОМ» ТРИВАЮТЬ РОБОТИ НАД ОБЛАДНАННЯМ ДЛЯ КРЕМЕНЧУЗЬКОЇ ГЕС.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

У цеху механообробного і зварювального виробництва №72 проведено парування робочого колеса з валом для Кременчуцької ГЕС. Діаметр робочого колеса становить 8 метрів, висота - 4,9 метрів, маса - 167,8 тон, довжина валу - 5,8 метрів, діаметр - 2,9 метрів, вага - 35,95 тон.

Парування полягає в тому, що зверху на робоче колесо встановлюється вал, і на верстаті з високою точністю і чистотою обробки проводиться одночасно (з однієї установки) обробка отворів у валі і робочому колесі для подальшої установки в ці отвори призонних втулок.

Ця процедура проводиться для того, щоб забезпечити надійне кріплення робочого колеса до валу, виключивши можливість зміщення осі робочого колеса щодо вала, для передачі крутного моменту від робочого колеса, через вал турбіни на вал генератора.

Відвантаження робочого колеса планується в березні 2021 року. Після модернізації гідроагрегату потужність зросте з 58 МВт до 62 МВт, ККД підвищиться на 4%, термін служби гідротурбіни складе 30-40 років.

Дана операція, виконана в умовах заводу, а не на ГЕС, істотно скорочує цикл роботи по монтажу обладнання на станції.

На Кременчуцькій ГЕС «Турбоатом» здійснює модернізацію наявного енергоустаткування. На даний момент реконструюється четверта за рахунком турбіна. Всього на станції встановлено 12 агрегатів. Замовник проекту модернізації - АТ «Укргідроенерго».