Новости

18.12.2020

ВІДБУЛОСЯ ПІДПИСАННЯ МЕМОРАНДУМУ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМИ ГІДНОЇ ПРАЦІ ДЛЯ УКРАЇНИ

На площадці Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Співголовами від Уряду, роботодавців і профспілок, було підписано Меморандум між Україною та Міжнародною організацією праці щодо впровадження Програми гідної праці для України.

Меморандум – фінальний етап потужної комплексної роботи тристоронніх соціальних партнерів з підготовки нової Програми гідної праці для України на 2020-2024 роки.

Програма передбачає спільну роботу над реалізацією 3-х основних пріоритетів:

  • Покращений соціальний діалог;
  • Інклюзивна та продуктивна зайнятість;
  • Поліпшені умови праці та соціальний захист.

Реалізація кожного пріоритету передбачає досягнення конкретних кінцевих результатів як стосовно впливу на реалізацію соціально-економічної політики в цілому, так й інституційної спроможності кожного із тристоронніх партнерів.

В рамках реалізації Програми роботодавці планують та розраховують на підтримку Міжнародної організації праці у напрямках розробки та реалізації стратегічних документів, рекомендацій з питань соціально-економічної політики та їх адвокації, розвитку сервісів для компаній – членів та галузевих і територіальних організацій, поглиблення знань і навичок ведення колективних переговорів.

Довідково.

Програми гідної праці (Програма) є основною системою планування надання підтримки МОП державам-членам. Вони окреслюють середньостроковий план, що спрямовує роботу МОП у країні відповідно до пріоритетів і завдань, погоджених з урядами, профспілками та роботодавцями.

Нова Програма гідної праці підтримує національні пріоритети розвитку, визначені у Порядку денному у сфері сталого розвитку до 2030 року, Рамковій програмі партнерства між Урядом України та ООН (РПП), Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, Угоді про вільну торгівлю між Канадою та Україною (CUFTA), Генеральній угоді про регулювання основних принципів і норм принципів реалізації соціально - економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роках.