Новости

07.12.2020

КОМІТЕТ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПІДТРИМАВ ЗАКОНОПРОЕКТ № 3739 ПРО ЛОКАЛІЗАЦІЮ ДО ДРУГОГО ЧИТАННЯ

Таке рішення сьогодні підтримали 12 членів Комітету. До другого читання документ доопрацювали з урахуванням консультацій.

Зокрема запропоновано:

  • Уніфікувати рівень локалізації по всіх категоріях товарів. У редакції першого читання до різних видів товарів пропонувалася вимога різного рівня локалізації. У новій редакції вимоги однакові;
  • Піти від використання кодів продукції. У тексті законопроекту залишаться тільки назви товарів без числових CPV-кодів. Це зменшить ризики обходу вимог закону при закупівлі тих самих товарів під іншими кодами. До переліку товарів до другого читання було додано продукцію авіаційної галузі;
  • До переліку товарів до другого читання було додано продукцію авіаційної галузі;
  • Додати формулу розрахунку визначення локалізації. Народні депутати запропонували застосувати існуючу формулу оцінки рівня локалізації сільгосптехніки, яка використовується Мінекономіки з 2017 року і яку зафіксовано постановою Кабінету Міністрів тощо.

Очікуємо на розгляд законопроекту у сесійній залі вже найближчим часом. Сподіваємося, що народні депутати підтримають цю надважливу для розвитку вітчизняної промисловості ініціативу.

Нагадаємо, свої підписи під зверненням до керівництва країни на підтримку законопроекту вже поставили 150 000 працівників компаній-членів Федерації роботодавців України.