Новости

20.11.2020

МОДЕРНІЗАЦІЯ «УКРЗАЛІЗНИЦІ» - ЦЕ ВАЖЛИВИЙ ДРАЙВЕР ПРОМИСЛОВОСТІ

Сьогодні керівництво Федерації роботодавців України провело робочу зустріч з новим керівником «Укрзалізниці» - Головою правління Володимиром Жмаком та директором з управління взаємовідносинами з органами державної влади Дмитром Романюком.

Обговорили нашу співпрацю, багато актуальних питань. Зокрема, говорили про те, що великі державні інфраструктурні проекти мають відповідати певним критеріям. Йдеться про сприяння зайнятості, зростання економіки, інноваційність. І модернізація УЗ всім цим критеріям відповідає.

«Укрзалізниця» має значну кількість активів, але рівень їх зношеності сягає 96%. Це надзвичайно масштабний проект з точки зору технологій та інвестицій. І вітчизняні виробники готові його реалізовувати. Нові локомотиви, залізничні шляхи, вагони – все це нові робочі місця для українців.

Ми, разом з Укрзалізницею, будемо звертатися з цього питання до Президента, Уряду та Парламенту. І вважаємо, що це правильно. Адже модернізація УЗ – це національна програма, це розбудова держави, велике будівництво зі значним мультиплікатором.

Саме тому говорили про капітальні інвестиції та програми модернізації. Про оновлення тягового та рухомого складу, реалізацію програми імпортозаміщення в ПАТ «Укрзалізниця». А також про нашу підтримку необхідності скасувати податок на землю для УЗ та інші важливі для «Укрзалізниці» та членів ФРУ питання.

Впевнені, що наша співпраця буде ефективною.