Новости

05.11.2020

ВИМОГИ РОБОТОДАВЦІВ ДО ПРОЕКТУ ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2021

Сьогодні Верховною Радою у першому читанні було прийнято Закон України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» разом із дорученням Уряду щодо підготовки проекту до другого читання.

На думку роботодавців, затверджені у першому читанні бюджетні параметри несуть ризики невиконання бюджету через надмірну оптимістичність. Що може негативним чином вплинути на загальну економічну ситуацію, фіскальний тиск тощо.

Федерація роботодавців України підтримує низку пропозицій народних депутатів та Комітету з питань економічного розвитку, зокрема, щодо:

  • доопрацювання законопроекту в частині здійснення розподілу передбачених у статті 25 проекту та у видатках за бюджетною програмою 1211120 «Державні капітальні вкладення на розроблення та реалізацію державних інвестиційних проектів» коштів у сумі 1129,3 млн грн. між відповідними бюджетними програмами головних розпорядників коштів;
  • збільшення статутного фонду Експортно-кредитного агентства на 1,8 млрд грн.

Роботодавці наполягають на збереженні, при доопрацюванні законопроекту, програм компенсації аграріям частини вартості придбаної ними сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів залізничним транспортом та модернізацію залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень, а також вважає за доцільне розглянути можливість збільшення фінансування цих програм.

Крім того, Федерація роботодавців закликає Верховну Раду відновити фінансування програми придбання пожежної та іншої спеціальної техніки вітчизняного виробництва.