Новости

30.09.2020

АГРОЕКСПО 2020. ЛОКАЛІЗАЦІЯ

Найбільша агропромислова виставка України – АгроЕкспо 2020 розпочала роботу в Кропивницькому.

Свою продукцію презентують 450 компаній. За останні вісім років тут значно зросла кількість української техніки, зокрема, комунальної та спеціальної, виготовленої саме вітчизняними виробниками. Максимальна підтримка власної промисловості, зокрема машинобудування, якраз і є метою законопроекту про локалізацію.

Локалізація торкнеться чотирьох напрямків машинобудування і передбачає виготовлення до 40%, а то і 60% комплектуючих саме в Україні. На підтримку таких законодавчих змін понад 200 вітчизняних підприємств підписали відкрите звернення до Президента, Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра України.

Міністр розвитку економіки таку ідею підтримує, каже - держава віддаватиме пріоритет тим, хто працює і виготовляє продукцію в Україні.

За проектом закону, іноземні компанії зможуть брати участь в українських тендерах, але головна умова - використовувати щонайменше третину комплектуючих нашого виробництва. Це допоможе підняти вітчизняну промисловість, переконані в парламентському комітеті економічного розвитку.

Тож з оптимізмом очікують на друге читання законопроекту. Його розглядатимуть, швидше за все, у листопаді.