Новости

02.09.2020

ВЕРХОВНА РАДА ПІДТРИМАЛА ЗА ОСНОВУ ЗАКОНОПРОЕКТИ 3476 і 3477 ПРО СТИМУЛЮВАННЯ ВИРОБНИЦТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ В УКРАЇНІ

Сьогодні під час засідання Верховна Рада України підтримала за основу законопроекти 3476 і 3477 про стимулювання виробництва електротранспорту в Україні. «За» законопроекти проголосували відповідно 316 та 308 народних депутатів.

Головна мета законопроектів - створення сприятливих умов для залучення інвестицій у виробництво електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них, а також стимулювання попиту на автобуси, легкові та вантажні автомобілі, оснащених виключно електричними двигунами.

Маємо великі можливості стати виробничою площадкою глобальних світових автоконцернів і розвивати національне виробництво автомобілів разом з ними.

У країни щонайменше дві конкурентні переваги – вигідне логістичне розташування і конкурентоспроможні кваліфіковані трудові ресурси.

Федерація роботодавців України запропонувала надати преференції також для виробництва трамваїв і тролейбусів, яке зараз знаходиться у складному стані через імпорт аналогічного транспорту іноземного виробництва за цінами, які можна вважати демпінговими, завдяки отриманню субсидій від своїх держав.

Також до переліку товарів, що ввозяться на митну територію України для власного виробництва транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, пропонується включити кузови, які використовуються для виробництва електромобілів.

Рішенням Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики пропозицію роботодавців враховано для підготовки законопроекту до другого читання.

Сподіваємося, що до другого читання законопроекти будуть підготовані дуже швидко.

Дякуємо всім, хто підтримав важливу ініціативу!