Новости

13.08.2020

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ВІДВІДАВ "ТУРБОАТОМ"

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, під час рабочої поїздки у Харків, ознайомився з діяльністю АТ "Турбоатом".

Під головуванням керівника Уряду відбулась нарада з актуальних питань розвитку вітчизняного енергетичного машинобудування, зокрема, флагманів - "Турбоатома" і "Електроважмаша", - та їх участі в модернізації української електроенергетики. В нараді прийняли участь: Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, Міністр інфраструктури Владислав Криклій, в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець, народні депутати, представники Харківської ОДА і енергетичних підприємств.

Шмигаль підкреслив, що питання прискорення відновлення української промисловості завжди в центрі уваги Уряду.

"Ми рухаємось доволі швидко. За останній місяць ми створили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості і призначили керівника у статусі Віце-прем’єр-міністра. Наступними кроками буде вже реформування галузі в цілому", - відзначив голова Уряду.

Він підкреслив, що і нове міністерство, і Уряд України будуть сприяти тому, щоб українські машинобудівні підприємства отримували нові експортні контракти.

"Ми будемо активно використовувати Експортно-кредитне агентство, яке буде допомагати підприємствам просувати свою продукцію за кордон і виходити на нові ринки. Це підсилить економіку і відповідно простимулює внутрішній попит", - відзначив Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, Уряд також розробляє законодавчі ініціативи, які дозволять українським виробникам отримати спрощений доступ до кредитних ресурсів.

Шмигаль подякував колективу "Турбоатома" за їх роботу, підкресливши важливу роль підприємства у світовому виробництві, адже АТ "Турбоатом" належить до числа найбільших підприємств світу з проектування та виробництва парових турбін для теплових електростанцій (ТЕС), теплоелектроцентралей (ТЕЦ), атомних електростанцій (АЕС); гідравлічних турбін для: гідроелектростанцій (ГЕС), гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС); гідравлічних затворів для ГЕС, ГАЕС і насосних станцій; іншого енергетичного обладнання.

"Вкотре переконався, що продукція українських підприємств може скласти достойну конкуренцію на світовому ринку. Для України велика перевага мати такого виробника. Тому це державне питання - підставити плече і надати необхідну підтримку", - резюмував Прем’єр-міністр.