Новости

05.08.2020

ПРОМИСЛОВЦІ ЗМОЖУТЬ КУПУВАТИ 40% ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЗА НИЖЧИМИ ЦІНАМИ

Протягом року функціонування нової моделі ринку електричної енергії роботодавці неодноразово звертались до керівництва держави з вимогою збільшити обсяги електричної енергії, які НАЕК «Енергоатом» реалізують промисловим споживачам електричної енергії на ринкових умовах.

Нарешті, на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято постанову «Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

Це рішення дозволить промисловим споживачам купувати електроенергію за нижчими цінами.

Як зауважив Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, завдяки цьому рішенню: «50% електроенергії, виробленої підприємством, буде постачатися для потреб населення, щоб максимально знизити кінцеву ціну. При цьому підприємство отримає можливість реалізовувати приблизно 40% своєї електроенергії на ринкових умовах. Це дасть змогу «Енергоатому» отримувати прибутки, вчасно виплачувати зарплату, вчасно робити ремонтні програми».

Варто нагадати, що на початку роботи нової моделі ринку електричної енергії промислові споживачі могли претендувати лише на 15 % виробленої НАЕК «Енергоатом» енергії, в першій половині цього року вже на 35 %, наразі продовжується збільшення.