Новости

25.06.2020

ФЕДЕРАЦІЯ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ ТА «УКРАГРОМАШ» ЗМІЦНЮЮТЬ ПІДТРИМКУ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ СІЛЬГОСПТЕХНІКИ

У Києві відбулися загальні збори Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для агропромислового комплексу «Украгромаш» - асоційованого члена ФРУ.

«Украгромаш», що об’єднує понад 60 підприємств, за 10 років існування став потужним лобістом інтересів машинобудівників і по суті сприяв відновленню галузі як такої, зазначив, відкриваючи збори, почесний президент Асоціації Анатолій Гіршфельд.

Серед найпомітніших результатів спільної роботи ФРУ та Асоціації за останні три роки - створення механізму 25% компенсації аграріям вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва наголосив перед учасниками зборів Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов.

«Ми повинні бути ще більш організованими, аби відстояти програму компенсації у майбутньому», - наголосив голова Ради Асоціації Павло Штутман.

Нагадаємо, цього року Федерація роботодавців України спільно з виробниками сільгосптехніки провела багато заходів та робочих зустрічей на захист програми, брала участь у нарадах Мінекономіки, Кабміну, засіданнях комітетів ВРУ, де відстоювала питання збереження та пролонгації програми часткової компенсації аграріям вартості сільгосптехніки і обладнання вітчизняного виробництва.

Програму пролонгували, передбачили 1 млрд грн. на компенсацію з урахуванням заборгованості за 2019 рік.. Всього сума заборгованості за цією програмою складала 564 млн грн., які вже виплачено та затверджено наступні виплати компенсації за технику, придбану до травня поточного року.

Крім того, завдячуючи спільним зусиллям «Украгромашу» та ФРУ в Україні 8 років тому з’явилася міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO». Виставка входить до десятки найбільших в Європі, що дає можливість побачити і порівняти техніку та обладнання більшості вітчизняних та іноземних брендів.

Під час зборів було заслухано звіт голови Ради Асоціації Павла Штутмана про діяльність за 2019 р.; йшлося також про перспективи розвитку вітчизняного машинобудування для АПК й відпрацювання нових механізмів підтримки галузі, зокрема, щодо компенсації відсоткових ставок за кредитами та виставкову діяльність.

Розглянуто також низку організаційних питань. Збори одноголосно обрали головою Ради Асоціації Анатолія Гіршфельда, а почесним президентом «Украгромашу» - Павла Штутмана.