Новости

19.05.2020

ПРОГРАМА ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ АГРАРІЯМ ВАРТОСТІ СІЛЬГОСПТЕХНІКИ І ОБЛАДНАННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА У 2020 РОЦІ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ ОТРИМАЄ НЕОБХІДНЕ ФІНАНСУВАННЯ

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підписав наказ № 896 «Про затвердження паспорту бюджетної програми на 2020 рік”, тобто КПКВК 1201150 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Одним із напрямків використання коштів за програмою є часткова компенсація аграріям вартості сільгосптехніки і обладнання вітчизняного виробництва, придбаної у 2019 та 2020 роках. З Загального фонду Державного бюджету на 2020 рік на цю програму виділено 1 млрд. гривень.

Державна казначейська служба України здійснює платежі за дорученнями розпорядників бюджетних коштів лише у разі наявності затвердженого в установленому порядку паспорту бюджетної програми.

Цей документ, на якнайшвидшому підписанні якого наполягали роботодавці, є правовою основою для початку виплат компенсації аграріям частини вартості вітчизняної сільгосптехніки та обладнання, що передбачено законодавчою та нормативною базою.