Новости

07.04.2020

ЗА ПРОПОЗИЦІЇ СТОРОНИ РОБОТОДАВЦІВ СУМУ КОШТІВ ДЛЯ КОМПЕНСАЦІЇ РОБОТОДАВЦЯМ ДОПОМОГИ ПО ЧАСТКОВОМУ БЕЗРОБІТТЮ ЗБІЛЬШЕНО У 10 РАЗІВ

Сьогодні під час засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття сторона роботодавців запропонувала, а сторони профспілок та Уряду підтримали пропозицію щодо збільшення суми коштів для компенсації роботодавцям допомоги по частковому безробіттю з 10,3 мільйонів до 110 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що саме за активної позиції роботодавців, які проаналізували та узагальнили найкращі практики міжнародних партнерів щодо підтримки бізнесу у період пандемії COVID-19, була поновлена програма допомоги по частковому безробіттю - поки єдиного діючого механізму стримування та збереження робочих місць.

За рахунок коштів Фонду страхування на випадок безробіття можливо буде зберегти в реальних складних умовах робочі місця та стримати зменшення трудового потенціалу.

У разі втрати працівниками частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва через карантин, роботодавець може звернутись до місцевої служби зайнятості за місцем реєстрації як платника ЄСВ для отримання відшкодування.

Раніше Федерація роботодавців України також виступала з відповідним зверненням щодо надання додаткових коштів з Державного бюджету України до Міністерства фінансів України та в подальшому буде наполягати на збільшенні суми зазначеної допомоги з тим, щоб забезпечити реальний запит бізнесу у цих коштах.

Також Федерація роботодавців України, як суб`єкт погодження актів відповідно до регламенту КМУ та Генеральної угоди, працює з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України над практичною реалізацією цього механзіму - розробкою Порядку надання допомоги по частковому безробіттю.