Новости

11.02.2020

ПРОГРАМА ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ВАРТОСТІ ВІТЧИЗНЯНОЇ С/Г ТЕХНІКИ ФІНАНСУВАТИМЕТЬСЯ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ 2020

Сьогодні у Комітеті з питань аграрної та земельної політики ВРУ відбулись слухання стосовно держпідтримки сільгоспвиробників у 2020 році.

Заступник Міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, висловивши позицію Мінекономіки, сформовану, зокрема, з урахуванням пропозицій Федерації роботодавців України та Національного комітету з промислового розвитку, вніс на розгляд Комітету програму держпідтримки аграріїв на поточний рік.

На здешевлення компенсації техніки та обладнання вітчизняного виробництва буде виділено 1 млрд грн. У рамках програми підтримки АПК на 2020 рік планується відшкодування обсягів підтримки не виплачених у 2019 році.

У 2020 році очікується збільшення обсягів реалізації вітчизняної техніки щонайменше на 15 %. Очікувані надходження податків і зборів від учасників програми та суміжних виробництв становитимуть близько 2 342,3 млн. грн., з яких більше 550 млн. грн. – це податки на фонд оплати праці. Економічний ефект від реалізації програми становитиме 1:1,7

До початку виплати боргу 2019, компенсації за техніку, придбану у грудні 2019 та у 2020, Мінекономіки передбачені певні кроки:

  • заходи з прийняття рамкової постанови Уряду про розподіл коштів;
  • перегляд діючих та прийняття нових Порядків виплат коштів;
  • затвердження Паспортів бюджетних програм.

Процедуру планується завершити за 1,5 міс. Відповідно, виплати розпочнуться із квітня 2020.

Голосуванням Комітет в цілому підтримав рекомендації Мінекономіки.