Новости

19.07.2019

«Електроважмаш» вироблятиме генератори для вітрових турбін

Харківьке Державне підприємство «Завод «Електроважмаш», разом із Південним машинобудівним заводом ім. О. М. Макарова, компаніями «ВІНД ФАРМ» і «Фурлендер» буде залучено до виробництва компонентів вітрових турбін. Сторони підписали у Києві відповідний Меморандум про наміри щодо співпраці, — повідомляє прес-служба ДП «Завод «Електроважмаш».

Компанія «ВІНД ФАРМ» реалізує проект будівництва вітрового парку на території Нікольського та Мангушського районів Донецької області загальною встановленою потужністю 800 МВт.

«Електроважмаш» виготовлятиме генератори, «Південмаш» — башти, лопаті та гондоли.

«Зелена енергетика» — один з перспективних напрямків галузі. «Електроважмаш» поряд із виробництвом обладнання для теплових, гідро — й атомних електростанцій, буде виготовляти і генератори для вітряних. Таким чином, підприємство вноситиме вклад у збільшення частки альтернативної енергетики в Україні», — зазначив директор заводу Дмитро Костюк.

Проект створить сотні робочих місць і сприятиме посиленню енергонезалежності країни.

«Потужність нового проекту є достатньою для формування портфелю замовлень для організації локального виробництва компонентів вітроенергетичного обладнання на території України», — підкреслив директор «ВІНД ФАРМ», член правління УВЕА Юрій Жабський.