Новости

10.04.2019

ВІТАЄМО!

Згідно подання Комітету з Державних премій України у галузі науки і техніки Президент України Петро Порошенко підписав відповідний Указ Харківських промисловців і науковців.

За роботу «Електротехнологічний комплекс виробництва кабельних систем надвисоких напруг» присуджено Державну премію України у галузі науки і техніки за 2018 рік групі вчених Інституту електродинаміки НАН України, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», а також.

  • генеральному директору ПАТ «Завод Південкабель», кандидату технічних наук Золотарьову Володимиру Володимировичу;
  • головному технологу ПАТ «Завод Південкабель» Обозному Андрію Леонідовичу;
  • заступнику головного інженера ПАТ «Завод Південкабель» Чопову Євгену Юрійовичу;
  • завідувачу кафедри НТУ «ХПІ», доктору технічних наук Гуріну Анатолію Григоровичу.

Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» вітає лауреатів із важливим науково-виробничим досягненням.

Успішна реалізація роботи «Електротехнологічний комплекс виробництва кабельних систем надвисоких напруг» — плід багаторічної співпраці колективів ПАТ «Завод Південкабель», інституту електродинаміки НАН України, НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», НТУ «Харківський політехнічний інститут».

На основі наукових, технологічних і практичних результатів досліджень був розроблений і створений на заводі «Південкабель» електротехнологічний комплекс з виробництва кабельних систем на напругу до 420 кВ, який також дозволяє створювати перспективні кабельні системи на напругу до 500 кВ.

Він унікальний і єдиний в Україні. За розширеним використанням високовольтних і сверхвисоковольтних кабельних ліній, замість традиційно застосовуваних повітряних, — шлях майбутнього розвитку вітчизняної і світової енергосистеми.