Новости

27.02.2019

Завод ім. Малишева у рамках імпортозаміщення розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП

Перші комплекти нових гусениць, виготовлені на Харківському підприємстві «Завод ім. Малишева», успішно пройшли випробування у військових частинах Міноборони, — повідомляє прес-служба «Укроборонпрому».

Державне підприємство «Завод ім. Малишева», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром", у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва.

Зазначається, що перші комплекти нових гусениць вже успішно пройшли випробування у військових частинах Міноборони, у ході яких БМП на нових гусеницях здолала понад 1000 км бездоріжжям та дорогами з твердим покриттям без жодної поломки чи відмов. Це довело високу якість української продукції та якість робіт, проведену харківським підприємством «Укроборонпрому».

Для пуску виробництва «Завод ім. Малишева» освоїв спеціальні технологічні процеси у замкнутому циклі та створив нову виробничу лінію. Зазначимо, що ці роботи зайняли менше шести місяців і наразі українські БМП вже отримали нові гусениці.

Як повідомляли, харківські бронетанкові підприємства «Завод ім. Малишева» та «ХКБМ ім. Морозова», що входять до державного концерну «Укроборонпром», завершують випробування БТР-4 з новими корпусами у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.