Новости

08.02.2018

Робоча зустріч харківських роботодавців і НСПП

8 лютого відбулася робоча зустріч голови секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, виконавчого директора обласного об'єднання організацій роботодавців «Граніт» Василя Григор'єва з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення у Харківській області Сергієм Лайковим.

Під час зустрічі були обговорені підсумки спільної роботи щодо поліпшення трудових відносин на промислових підприємствах Харківщини і запобігання виникненню колективних трудових спорів у 2017 році та перспективи розвитку співпраці на 2018 рік.

В ході обміну думками, сторони дійшли згоди щодо необхідності вироблення узгоджених позицій по продуктивному розвитку соціально-економічних та трудових відносин у реальному сектору економіки Харківській області.

Для цього і відділення НСПП у Харківській області, і ООР ХО «Граніт», у тісній співпраці з органами виконавчої влади та профспілками, будуть постійно на протязі 2018 року здійснювати моніторинг стану соціально-трудових відносин на підприємствах різних галузей економіки регіону.

На зустрічі було зроблено наголос на необхідності, насамперед, підвищення ефективності превентивних дій сторін по запобіганню виникненню колективних трудових спорів насамперед за рахунок їх прогнозування та створення умов для проведення соціального діалогу в конструктивному руслі, що повинно стати основою своєчасного вирішення ще на стадії зародження таких спорів.