Новости

04.05.2017

ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ І ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ ОБГОВОРЕНІ НА ЗАВОДІ «ПІВДЕНКАБЕЛЬ»

На Харківському підприємстві ПАТ «Завод Південкабель» 26-27 квітня 2017 року відбулося ХIV розширене засідання науково-технічного Товариства енергетиків і електротехніків. Програма засідання включала в себе науково-практичну конференцію «Повітряні і кабельні електричні мережі підприємств України. Основні напрямки розвитку та підвищення їх ефективності», а також технічну екскурсію по підприємству.

У роботі конференції взяли участь понад 80 провідних фахівців і керівників енергогенеруючих і розподільчих компаній України («Київенерго», «Харківобленерго», «Дніпрообленерго», «Волиньобленерго», «Чернігівобленерго» та ін.) Галузевих науково-дослідних і проектних інститутів, інституту технічних проблем магнітізма НАН України, промислових підприємств України, вчені НТУ «ХПІ», НУ «Львiвська полiтехнiка» та інші.

Відкрив конференцію голова ХРНТОЕ професор, доктор технічних наук С.Ю. Шевченко хвилиною мовчання у пам'ять кандидата економічних наук, доцента кафедри електроізоляційної та кабельної техніки Національного технічного університету «ХПІ», лауреата Державної премії у галузі науки і техніки, заслуженого машинобудівника України, академіка Інженерної академії України, багаторічного голови Харківського регіонального науково-технічного товариства енергетиків та електротехніків, який працював тривалий час технічним директором заводу «Південкабель» В.П. Карпушенко.

У ході конференції учасники заслухали та обговорили актуальні проблеми функціонування електромереж України, впровадження енергоефективних технологій, надійність роботи енергосистеми країни, а також нові розробки ПАТ «Завод Піденкабель» в області кабелів енергетичного призначення, волоконно-оптичних кабелів, спецкабелей систем управління атомними станціями, проводів для ліній електропередач.

Основні дискусії викликали доповіді:

1. «Про передбачувані зміни у Правилах технічної експлуатації електричних станцій і мереж, спрямованих на запобігання наслідків однофазних замикань на землю в електричних мережах з ізольованою нейтраллю». Доповідач: А.А. Квіцинський, ВО «НТЦ Електроенергетики».

2. «Ризики віялових відключень в ОЕС України навесні 2017 року». Доповідач В.А. Нейман, консультант інституту вітроенергетики НАНУ.

3. «Нові розробки в області кабелів і проводів енергетичного призначення». Доповідач: А.Л. Обозний, головний технолог ПАТ «Завод Південкабель».

4. «Проблеми використання мереж напругою 20кВ» і «Пошук ділянки з однофазним замиканням на землю в розгалужених мережах 6-10кВ».

5. «Типові проекти та онлайн САПР з проектування ПЛ 0,4 (20) 35 кВ з проводом СІП. Особливості конструкцій лінійної арматури для Влз 20 кВ». Доповідач І.В. Журавльов керівник відділу ТОВ «СИКАМ УКРАЇНА», м Київ.