Новости

26.04.2017

За лютий-квітень ХТЗ випустив 302 трактора

Харківський тракторний завод відновлює виробничий ритм після торішнього вимушеного 10-місячного простою. За лютий-квітень 2017 року з конвеєра зійшло 302 трактора моделей ХТЗ-150К, ХТЗ-240К, ХТЗ-17221 та ХТЗ-242К. Основними споживачами виробленої ХТЗ техніки стали аграрії України та країн СНД. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Як повідомлялося раніше, група DCH Олександра Ярославського (власника і інвестора розвитку підприємства) відкрила для ХТЗ кредитну лінію на суму 400 млн. грн. Завод відновив випуск тракторної техніки в лютому 2017 р. Стабільне фінансування дозволило керівництву заводу в стислі терміни закупити необхідні комплектуючі, повністю закрити заборгованість по заробітній платі, провести підготовчі роботи і відновити виробничий процес. Однією з перших зібраних в лютому 2017 р. машин рішенням колективу заводу було присвоєно ім'я одного з видатних начальників механообробного цеху №2 Сергія Браїлко, який віддав ХТЗ 43 роки свого життя.

Як відомо, Харківський тракторний завод веде свою історію з 1930 р., є одним з найбільших машинобудівних підприємств України. Завдяки багаторічній практиці поставок продукції на експорт, торгова марка «ХТЗ» входить до числа найбільш відомих за кордоном українських брендів.

Стратегія ХТЗ на даний час орієнтована на відновлення ринкових позицій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Власник та інвестор ХТЗ Олександр Ярославський силами групи DCH вже реалізував низку успішних проектів відродження промислових підприємств, а також вклав понад $ 1 млрд. в інвестиційні проекти в Харківському регіоні (включаючи $ 300 млн. на підготовку інфраструктури Харкова до Євро-2012: будівництво аеропорту, стадіону, першого у місті 5* готелю і супутніх об'єктів).