Новости

26.03.2017

У Харківській області - найнижчий рівень безробіття серед населення

У Харківській області — найнижчий рівень безробіття серед населення. Про це поінформував заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

«У 2016 році Харківська область посіла перше місце за найнижчим рівнем безробіття серед населення та друге рейтингове місце серед областей України за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років. Також найвищим у країні в 2016 році був рівень працевлаштування за сприяння служби зайнятості, який склав 46,9%. Працевлаштовано понад 39 тисяч безробітних, — зазначив Михайло Черняк. — У січні-лютому цього року службою зайнятості вже працевлаштовано 5,6 тисячі, що на 7,7% більше, ніж за цей же період торік».

В ході засідання колегії облдержадміністрації, в роботі якої взяв участь виконавчий директор Об'єднання організацій роботодавців, член колегії ХОДА Василь Григор'єв, було наголошено, що високі рейтингові оцінки у сфері зайнятості свідчать про злагоджену роботу органів влади та служби зайнятості з роботодавцями, волонтерськими, громадськими організаціями, а також благодійними фондами на ринку праці.

Невипадково Харківська область обрана для реалізації 2-х пілотних проектів у сфері зайнятості у 2017 році. Спільно з ПРООН та Міжнародним банком реконструкції та розвитку почали реалізацію проектів, учасниками яких є внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю та учасники АТО. Успішна реалізація цих пілотних проектів дозволить не лише вирішити питання зайнятості людей, але й залучити додаткові інвестиції, — наголошувалося на колегії.

На колегії також підкреслювалося, що минулого року в 1,4 раза вдалося збільшити обсяг коштів, що спрямовуються з місцевих бюджетів на фінансування тимчасових громадських робіт, який склав майже 9 млн. грн. У поточному році на ці цілі місцевим бюджетам передбачено понад 13 млн. грн.

«Як і минулого року, так і в поточному робота соціальних структур області зосереджена на реформі системи оплати праці, посиленні соціального захисту працюючих громадян, запровадженні ефективного адресного надання державної соціальної допомоги, реформі системи пенсійного забезпечення, децентралізації системи соціальних послуг та їх розвитку на рівні територіальних громад», — сказав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.