Новости

29.11.2016

Харківський верстатобудівний завод «Харверст» нарощує оберти.

Харківський верстатобудівний завод «Харверст» нарощує оберти. Про це свідчить збільшення обсягів продаж і ріст портфеля замовлень на наступний рік.

У період за 10 місяців (січень-жовтень) 2016 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг продаж виріс більш, ніж у 3 рази. Таким чином, «Харверст» вийшов на показники прибутковості. Планом виробництва на 2017 року передбачено подальше збільшення обсягів випуску товарної продукції.

«Після певного застою у розвитку сьогодні ми спостерігаємо збільшення замовлень, попиту на нашу продукцію. Пожвавився ринок споживачів, наших стратегічних партнерів», — зазначає директор з економіки ПАТ «Харверст» Олександр Штрассер.

На сьогоднішній день вже частково сформований портфель замовлень на 2017 рік.

«На 2017 р заплановані ремонти кількох великих вальцешліфувальних верстатів для великих підприємств України у галузі паперової промисловості та металургії. Триває контрактна робота з компанією зі Словаччини з виготовлення запчастин для ряду вальцешліфувальних верстатів. На етапі укладення — контракт з великою компанією з металопрокату з Теміртау (Казахстан) на здійснення ремонту верстата.

Очікується великий обсяг замовлень на виготовлення вузлів і деталей від одного з провідних виробників сільгосптехніки України, з яким вже підписано угоду про стратегічне партнерство на 2017 рік і розпочато співпрацю у цьому році. Це стає ще одним з наших основних напрямків у виробництві — виготовлення компонентів для сільгосптехніки», — зазначає А.Штрассер.

Індекс ділової активності верстатобудівного напрямку роботи «Харверст» зростає.

«На даний момент ми відновлюємо зв'язку з усіма підприємствами і країнами, куди раніше поставлялася наша продукція. Ведуться переговори з чехами, білорусами, індусами, єгиптянами, таджиками і багатьма іншими. Верстатний парк з часом зношується і вимагає дрібних, середніх і капітальних ремонтів, модернізації. Крім того, розглядаємо можливість розширення номенклатурного ряду виробів», — говорить комерційний директор ПАТ «Харверст» Олександр Кашірцев.

З очікуваним зростанням обсягів виробництва «Харверст» гостро потребує кваліфікованих кадрів багатьох професій, починаючи від верстатників широкого профілю до керівників середньої ланки, фахівців технологічного і конструкторського відділів.

Довідка.

ПАТ «Харківський верстатобудівний завод» («Харверст») спеціалізується на виробництві вальцешліфувальних і круглошліфувальних верстатів, а також проводить їх кваліфікований ремонт і модернізацію.

За більш ніж 80 років роботи підприємством випущено більше 90 тисяч одиниць обладнання більше шестисот різних моделей, багато з яких є унікальними і виготовлялися тільки на Харківському верстатобудівному заводі.

З 2001 року «Харверст» входить до складу Індустріальної групи УПЕК.