Новости

10.12.2016

Харківські депутати ознайомилися з роботою «Південкабелю»

Виїзне засідання постійної комісії з промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міської ради пройшло 9 листопаду, на ПАТ «Завод «Південкабель».

Для депутатів провели екскурсію цехами і показали нове обладнання. Як повідомив генеральний директор заводу «Південкабель», перший заступник голови правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт» Володимир Золотарьов, підприємство виходить на експортні поставки до Європи. У цьому році понад 500 тис. євро було витрачено на нове обладнання для цеху волоконно-оптичних кабелів, який до кінця місяця повинні запустити. Техніка дозволить випускати кабелі з підвищеною кількістю оптичного волокна, що відповідає європейським стандартам.

Як зазначив гендиректор, після втрати ринків Середньої Азії, Росії, Білорусі, Казахстану, підприємство продовжило поставляти продукцію до Грузії, Азербайджану, Молдови, на Близький Схід. Знайшли покупців і в країнах Європейського Союзу.

«Завод розвивається, намагається випускати нову продукцію, яка б відповідала усім міжнародним стандартам. Ми поставляємо волоконно-оптичні кабелі до Франції, почали постачати силові кабелі NYM в Німеччину і готується відправка наших кабелів до Польщі. Завод працює на рівні 40% завантаження. Окремі цехи працюють у тризмінному режимі шість днів на тиждень, цех волоконно-оптичних кабелів працює без вихідних», — повідомив Володимир Золотарьов.

У свою чергу депутати ознайомили працівників заводу «Південкабель» з умовами міських програм будівництва доступного житла та молодіжного житлового кредитування, на які в цьому році було виділено 25 млн. грн. Такі програми — це внесок міста у надання допомоги співробітникам таких великих підприємств, як завод «Південкабель» .

Нагадаємо, що згідно з умовами програми доступного житла, підприємство може запропонувати свого співробітника, який має потребу в житлі. При цьому за рахунок міського бюджету компенсується 40% вартості житла за умови, що підприємство компенсує місту не менше 20% розрахункової вартості.

«Південкабель» показав себе конкурентоспроможним виробництвом і підприємством, що постійно розвивається. І одна з головних задач держави — підтримувати і розвивати промисловий сектор і, відповідно, економіку країни.