Новости

09.09.2016

Робоча зустріч роботодавців і служби НСПП у Харківській області

09 вересня 2016 року відбулась робоча зустріч виконавчого директора Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» (далі — Об’єднання) Василя Григор’єва з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення у Харківській області (далі — Відділення НСПП) Сергієм Лайковим.

У ході зустрічі розглянуто основні положення Закону України «Про соціальний діалог в Україні», порядок надання та склад пакету документів необхідний для здійснення підтвердження репрезентативності суб'єктом сторони роботодавців (оцінка відповідності критеріям репрезентативності Об'єднання була проведена Відділенням НСПП у 2011 році).

Значну частину зустрічі було приділено також обговоренню ситуації, що склалась на підприємствах, які входять до складу ООР ХО «Граніт» та перебувають на обліку Відділення НСПП у системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на ряді промислових підприємств, в тому числі на заводах авіаційному, підшипниковому, Шевченко, «Укрелектромаш», інституті «Укргіпроважмаш». На зазначених підприємствах існує заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками, що є дестабілізаційним чинником стану соціально-трудових відносин у колективах.

Начальником Відділення НСПП надано всі необхідні роз’яснення та консультації. За результатами проведеної зустрічі досягнуто домовленість про подальшу співпрацю Харківських роботодавців із відділенням Національної служби посередництва і примирення у Харківській області .