Новости

02.08.2016

НОВИНИ КОМПАНІЙ: ПІДСУМКИ РОБОТИ КОРПОРАЦІЇ «БІСКВІТ-ШОКОЛАД» ЗА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2016 РОКУ

Харківська Корпорація «Бісквіт-Шоколад» у першому півріччі 2016 року випустила 29,2 тис. тонн кондитерських виробів, зберігши, незважаючи на дуже складні умови на ринку, обсяги виробництва за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Такий же обсяг продукції був реалізований на внутрішньому і зовнішніх ринках, що в грошовому вираженні склало 860 млн. грн.

В цілому в першому півріччі корпорація відправила на експорт 34% випущеної продукції, збільшивши обсяг поставок більш ніж на 300 тонн. Відвантаження кондитерських виробів на експорт здійснювалася до 30 країн, у тому числі на нові ринки, серед яких Ірак, Іран, Лівія, Франція, Швеція. Варто відзначити, що найбільшу активність в закупівлі кондитерських виробів корпорації показали країни Близького Сходу, збільшивши свої обсяги у 2,5 рази в порівнянні з першим півріччям 2015 року.

Другим за активністю був ринок Китаю (+ 26%), який зараз переживає бум споживання, у тому числі споживання продуктів харчування і кондитерських виробів. На сьогоднішній день китайські партнери підприємства отримали широкий асортимент кондитерської продукції корпорації «Бісквіт-Шоколад» і збільшують обсяги поставок у Китай.

Обсяг продаж до країн Європейського Союзу за перше півріччя 2016 року зріс щодо відповідного періоду 2015 року на 13% за рахунок ринків Польщі, Румунії, Болгарії, Латвії. У цей же період були здійснені перші поставки до Франції і Швеції.

Продажі в Україні залишилися на рівні першого півріччя 2015 р.

Ринок країн СНД виявився єдиним, що має негативну динаміку внаслідок заборони поставок українських виробів на територію РФ, повної заборони на транзит через її територію до країн Центральної Азії та Закавказзя, практично дворазового збільшення вартості доставки продукції на ці ринки, збільшення термінів доставки в зв'язку з обмеженими можливостями переправ по Чорному і Каспійському морях, а також різкої девальвації місцевих валют країн СНД, спровокованої падінням російського рубля.