Новости

06.09.2016

Федерація роботодавців України обрала нове керівництво

Відсьогодні у Федерації роботодавців України (ФРУ) нове керівництво. Воно було обрано на засіданні у вівторок більшістю голосів керівного органу об'єднання – Радою ФРУ, до складу якої входить 52 керівники галузевих і територіальних організацій бізнесу.

Очолив Федерацію роботодавців України — Дмитро Олійник, голова спостережної ради ВАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» та президент Асоціації підприємств скляної промисловості. У 2010-2011 роках він вже очолював Федерацію роботодавців України, а з кінця 2011 року до сьогоднішнього дня був заступником Голови ФРУ з економічних питань.

Дмитро Олійник наголосив, що Федерація була та залишається найвпливовішим бізнес-об'єднанням, що відстоює інтереси національної економіки. — «Я щиро дякую Раді Федерації за довіру та покладену на мене високу відповідальність. Діяльність ФРУ, як і раніше, буде спрямована на покращення умов ведення бізнесу в Україні, залучення інвестицій в економіку та посилення позицій українських підприємств на глобальних ринках. Ми працюємо для того, аби голос українського бізнесу почули в Україні та у світі», — наголосив Дмитро Олійник.

Заступниками новообраного голови Федерації роботодавців України стали: Олег Боярин — Голова Наглядової ради ПрАТ «Єврокар», голова Федерації роботодавців автомобільної галузі, Володимир Цибульський — Генеральний директор АТ «СКФ Україна», голова Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців, Григорій Дашутін — почесний президент концерну NICMAS, голова Федерації роботодавців машинобудівної промисловості, Анатолій Гіршфельд — почесний президент Індустріальної групи «УПЕК», голова об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Андрій Антонюк — голова Федерації роботодавців м. Києва, Євген Лапін — голова Сумського обласного об'єднання організацій роботодавців.

Голова та його заступники будуть продовжувати представляти та захищати національний бізнес на найвищому національному та міжнародних рівнях. Вони підтримують базові цінності Федерації — відкритість, незалежність та аполітичність, відповідальність, етичне ведення бізнесу та верховенство права.

Також було обрано новий склад Президії Ради ФРУ, яка здійснюватиме стратегічне керівництво діяльністю організації. До складу Президії увійшли 15 власників великих промислових підприємств та керівників галузевих об'єднань бізнесу ключових для України галузей економіки.

Довідка

Федерація роботодавців України — найбільш впливове об'єднання українського бізнесу.

Заснована у 2002 році, Федерація вже 14 років успішно представляє та захищає інтереси бізнесу як в Україні так і на міжнародному рівні.

Сьогодні ФРУ об'єднує більше 80 галузевих і територіальних організацій роботодавців, що представляють найбільш вагомі сектори економіки України, серед яких: машинобудування, автомобілебудування, металургія, аерокосмічна і оборонна промисловість, АПК, хімічне виробництво, IT-сфера, медіа-галузь, ПЕК, медична та мікробіологічна промисловість, будівництво, транспортна сфера, легка та харчова промисловість, туризм, комунальні послуги, сфера послуг.

ФРУ представляє інтереси близько 8500 підприємств, які у сукупності генерують 70% ВВП України і дають роботу понад 5 млн. людей.

ФРУ також є однією зі сторін створеної у 2005 році Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР). Мета цього органу — виробити узгоджену консолідовану позицію роботодавців, уряду і профспілок щодо трудових, соціальних і економічних питань. Зокрема, наприкінці серпня цього року ФРУ спільно з Кабінетом міністрів і Федерацією профспілок України (ФПУ) уклала Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин у країні на 2016-2017 рр.