Новости

31.03.2016

Відбулося засідання обласного Координаційного комітету

31 березня, відбулося засідання Координаційного комітету по занятості під головуванням виконавчого директора Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василя Григор’єва.

На засіданні Комітету були розглянуті питання:

— Про хід виконання за 2015 рік Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року.

— Про організацію роботи із сприяння працевлаштуванню та професійній реабілітації осіб з числа вимушених переселенців та демобілізованих учасників антитерористичної операції.

— Про заходи щодо уникнення довготривалого безробіття.

— Про продовження терміну компенсації витрат роботодавцям понад 6 місяців за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, зазначених у частині 1 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення».

У роботі Координаційного комітету взяли участь представники обласної держадміністрації, профспілок, харківських промислових підприємств.

«В умовах критичного стану економіки, проблем харківського машинобудівного комплексу та глибини кризових явищ у реальному секторі економіки, робота нашого комітету набуває надзвичайної ваги з точки зору прийняття оперативних заходів у кожному конкретному випадку на упередження можливого призупинення роботи того чи іншого суб’єкта господарювання, скорочення робочих місць з можливим звільненням робітників, — зазначив голова Координаційного комітету Василь Григор’єв. — І той факт, що за 2015 рік, за поданням об’єднання роботодавців «Граніт» обласним центром зайнятості була надана фінансова допомоги підприємствам на загальну суму більше 2,0 млн. грн., що дозволило спільними зусиллями зберегти робочі місця майже для 600 працівників, ми показали свою спроможність впливати на розвиток негативних тенденцій у реальному сектору економіки і стан занятості населення у регіоні.»

У ході засідання заступник директора Департаменту соціального захисту ХОДА Тетяна Печура відзначила, що виконання завдань та заходів обласної програми зайнятості дозволяє утримувати стабільною ситуацію на ринку праці Харківщини.

«Так, у минулому році завдання програми зайнятості щодо працевлаштування та залучення безробітних до активних форм зайнятості виконано на 105%, проходження професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації — майже на 102%, участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру — на 108%», — проінформувала Тетяна Печура.

За даними Харківського обласного центру зайнятості, з початку окупації АР Крим та проведення АТО до служби зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 6,2 тис. переселенців та 326 учасників АТО.

«За сприяння служби зайнятості було працевлаштовано 2,3 тис. внутрішньо переміщених осіб, або 37,5% тих, хто звернувся до служби зайнятості. Рівень працевлаштування військовослужбовців, демобілізованих із зони АТО — найвищий по Україні і складає 73%», — підкреслив заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих.