Новости

31.03.2016

Найбільші підприємства Харківщини ЛКМЗ і ХТЗ відновили співпрацю

Два найбільших сільгоспмашинобудівних підприємства Харківського регіону - Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ) і Харківський тракторний завод (ХТЗ) відновили співпрацю.

Про це 29 березня 2016 року на прес-конференції, присвяченій 50-річчю ЛКМЗ, повідомив генеральний директор ЛКМЗ Василь Чорномаз.

«Згідно з укладеною угодою, ЛКМЗ здійснює поставки комплектуючих, забезпечуючи конвеєр ХТЗ у повному обсязі. У березні завод виготовив і поставив на ХТЗ більше 90 тракторокомплектів, додатково у цьому місяці ХТЗ замовив ще 20 комплектів. За найскромнішими прогнозами, обсяг поставок тракторокомплектів на ХТЗ у 2016 році складе близько 2000 мостів та інших елементів трансмісії», — зазначив генеральний директор ЛКМЗ.

Анатолій Гіршфельд, голова Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Почесний президент Індустріальної групи УПЕК, до складу якої входить ЛКМЗ, також прокоментував дану подію. «ЛКМЗ і ХТЗ є провідними підприємствами у галузі сільгоспмашинобудування, які історично пов'язані між собою і повинні підтримувати взаємовигідне співробітництво, засноване на виробничій кооперації. Уже у I кварталі цього року ЛКМЗ відновлює поставки тракторокомплектів для ХТЗ, які відрізняються високою якістю і традиційно виготовлялися на ЛКМЗ», — говорить він.

Анатолій Гіршфельд зазначив, що це лише перші кроки в розвитку партнерства. «Будуть прийняті і подальші дії щодо поглиблення кооперації між підприємствами, плануються роботи по вдосконаленню конструкції тракторів ХТЗ.

Спільна робота інженерних, конструкторських служб підприємств, я сподіваюся, послужить хорошим прикладом розвитку співпраці двох найбільших підприємств галузі», — зазначив Анатолій Гіршфельд.