Новости

15.03.2016

Територіальна угода – це наша дорожня карта реформ економіки Харківщини – Анатолій Гіршфельд

14 березня 2016 року відбулося підписання територіальної угоди між Харківською облдержадміністрацією, роботодавцями та профспілками.

Своїми підписами документ засвідчили голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін, голова спільного представницького органу роботодавців Харківської області, Анатолій Гіршфельд та голова представницького органу профспілок області Сергій Тесленко.

Підписання Угоди відбулося у присутності керівників структурних підрозділів ХОДА, голів галузевих обкомів профспілок, керівників провідних харківських підприємств.

Територіальна угода діятиме протягом 2016-2018 років.

У ході підписання Угоди, зазначалося, що соціально-економічне здоров'я регіону значною мірою залежить від активності сторін соціального діалогу. А Територіальна угода — це головний документ конструктивного партнерства, виконання якого вимагає погоджених дій усіх соціальних партнерів.

Анатолій Гіршфельд, підписуючи угоду, відзначив конструктивну співпрацю з облдержадміністрацією на основі використання принципів соціального діалогу, як одного з базових механізмів демократичного державотворення.

«У державі сьогодні відбуваються складні процеси, але, незважаючи на це, нам вдається досягати деяких позитивних результатів. Я пишаюся тим, що у нас є підтримка обласної адміністрації. Сьогодні ми знаходимо порозуміння з приводу найскладніших питань, — підкреслив Анатолій Гіршфельд. — Наша країна стоїть перед небувалими викликами. Нам належить інтегруватися у європейську економіку, створити робочі місця, які б відповідали західним стандартам. І це — у важких умовах, коли багато підприємств регіону втратили традиційні ринки збуту. На роботодавцях, лежить колосальна відповідальність за долю не тільки своїх підприємств, але й долю економіки нашої держави. Територіальний договір допоможе нам виробити дорожню карту реформ, дозволить вирішити ті проблеми і виклики, які стоять перед нами у 2016 році».