Новости

03.03.2016

Вирішення проблем у сфері праці лежить у площині конструктивізму соціального діалогу роботодавців з органаи влади, а не у посиленні каральних функцій – Василь Григор’єв

Виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв 2 березня прийняв участь у колегії Головного управління Держпраці Харківської області.

На засіданні колегії були розглянуті підсумки роботи Головного управління за 2015 рік та завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки, охорони праці, зайнятості населення, державного соціального страхування у частині виплат та соціальних послуг та пріоритетні напрямки роботи ГУ Держпраці у Харківській області у 2016 році.

З доповіддю по цим питанням на колегії виступила начальник ГУ Держпраці Олена Назаренко.

В обговорені на колегії виступили Юлія Гончарова — начальник Управління з питань праці ГУ Держпраці, Василь Григор’єв — виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Євген Жернов — начальник Управління нагляду у промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці, Сергій Волков — заступник голови обласного обєднання профспілок, Микола Хворост — завідувач кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності Харківського національного університету міського господарства.

«Виходячи із стану економіки, сьогодні задача надзвичайної ваги стоїть перед Головним управлінням Держпраці по вирішенню застарілих проблем у сфері праці. І тут на перше місце, на погляд роботодавців, виходить, насамперед, превентивна і профілактична діяльність усіх служб ГУ Держпраці, — зазначив у своєму виступі член колегії ГУ Держпраці, виконавчий директор обласного Об’єднання роботодавців Василь Григор’єв. — Більша частина проблем роботодавців у сфері праці якраз лежить у площині необхідності розвитку конструктивізму та удосконалення соціального партнерства, взаємної участі у відпрацюванні та прийнятті спільних рішень по вирішенню проблем, а не у посиленні каральних функцій, до яких так звичні усі державні фіскальні служби. Харківські промисловці і підприємці високо цінують впровадження цивілізованих європейських норм у роботі Головного управління Держслужби праці, оскільки від вашої праці залежить якість життя величезної кількості харків'ян. Початок саме таких підходів ми бачили у роботі ГУ Держпраці у минулому році, надіємось що у 2016 році, на основі розвитку конструктивного соціального діалогу ГУ Держпраці, роботодавців і профспілок, поставлені задачі будуть виконані», — наголосив Василь Григор’єв.

За підсумками розгляду було прийняте відповідне рішення, направлене на подальше вдосконалення наглядової діяльності Головного управління у сфері праці.