Новости

13.02.2016

Анатолій Гіршфельд прийняв участь у зборах Лозівської міської організації роботодавців

12 лютого п.р. народний депутат України, голова Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд прийняв участь у зборах Лозівської міської організації роботодавців Харківської області.

Відкриваючи зібрання, голова Лозівської міської організації роботодавців Харківської області Сергій Степанов наголосив, що в умовах глибокого спаду виробництва, вирішальним у пошуку оптимальних шляхів подолання кризових явищ в економіці, стають питання налагодження конструктивного соціального діалогу роботодавців з органами влади на усіх її рівнях. Все гостріше стають питання не тільки створення нових робочих місць, а й збереження існуючих.

«Діяльність організацій роботодавців — це правовий майданчик для реалізації пропозицій щодо внесення змін до встановлених владою правил роботи реального сектору економіки, які, на жаль, не завжди сприяють розвитку вітчизняного товаровиробника, — зазначив Анатолій Гіршфельд, виступаючи перед учасниками засідання. — Держава все більше стає залежною від зовнішнього управління МВФ і на цьому фоні — все менше уваги приділяє проблемам вітчизняної економіки.

Як свідчать дані Держкомстату, у минулому 2015 році в Україні кількість економічно активних підприємств зменшилася на 6,5 тис. Така статистика підтверджує той факт, що умови для ведення бізнесу вкрай непрості, що залежить як від об'єктивних кризових обставин, так і від відсутності системної економічної політики держави, оскільки реальні проблеми підприємництва і промисловості залишаються, на жаль, без уваги уряду.

Продовжує скорочуватись кількість виробників або постачальників послуг, обсяги їх продукції. На жаль, більше ніж на 1000 робочих місць зменшилася їх кількість по місту Лозова. Кожна фірма, кожне ТОВ чи підприємець — це робочі місця, податки в бюджет і соціальна стабільність. Тому втрата робочих місць, як і втрата декількох тисяч активних підприємств за рік — індикатор дуже тривожний.

Це повинно спонукати усіх учасників соціального діалогу — роботодавців, профспілки і владу до напруженої спільної роботи над вирішенням економічних проблем і скасуванням бар'єрів на шляху розвитку ділової активності у країні. На мій погляд, тільки такий підхід, при взаємовідповідальності сторін діалогу і співпраці з промислово-підприємницьким співтовариством, з громадянським суспільством можна подолати застарілі проблеми розвитку вітчизняної економіки», — наголосив Анатолій Гіршфельд.

Анатолій Гіршфельд проінформував учасників зібрання про розроблений роботодавцями України, тобто тими хто створює робочі місця і наповнює бюджет, План модернізації держави, який був затверджений X з’їздом Федерації роботодавців України. Детально, Анатолій Гіршфельд зупинився на ініційованому Федерацією роботодавців України законопроекті про спеціальні режими інвестиційної та інноваційної діяльності, який зареєстровано у Верховній Раді під №3544.

У роботі зборів Лозівської міської організації роботодавців також взяв участь і виступив виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Василь Григор’єв.