Новости

28.12.2015

Президент підписав закон про скасування додаткового імпортного збору

Цей збір вводився тимчасово на початку 2015 року через погіршення платіжного балансу країни.

Президент України Петро Порошенко підписав закон №912-VІІІ від 24.12.2015 «Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності». Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Повідомляється, що на розгляд парламенту законопроект вніс Кабмін. Рада підтримала його 268 голосами. Законом скасовується додатковий імпортний збір, що був запроваджений в України тимчасово строком на 12 місяців.

«Його реалізація дасть змогу забезпечити виконання умов Меморандуму про економічну та фінансову політику України між Україною та Міжнародним валютним фондом і Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором від 22 травня 2015 року», — зазначили у прес-службі.

Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, додатковий імпортний збір Україна ввела 25 лютого цього року на 12 місяців через різке погіршення платіжного балансу. Він стягується з усього імпорту, крім критичного, прописаного в прийнятому Радою в кінці 2014 року за пропозицією уряду законі «Про стабілізацію платіжного балансу України». Додатковий імпортний збір становить 5% для непродовольчих товарів і 10% — для продуктів.