Новости

30.07.2015

Харківські роботодавці ініціюють поновлення Всеукраїнського конкурсу на звання "Кращий роботодавець року"

Харківські роботодавці звернулися до Міністерства соціальної політики, Федерації роботодавців України та Федерації професійних спілок з пропозицією поновлення Всеукраїнського конкурсу на звання «Кращий роботодавець року».

Проведення Конкурсу в Україні, яке було започатковано у 2000 році та проводилось поспіль на протязі 6-7 років, сприяло підвищенню ефективності виробництва та використання робочої сили серед роботодавців. Переможці Конкурсу пишалися отриманим званням «Кращий роботодавець року», при нагоді — зазначали цей факт у своїх документах про державні відзнаки та ногородження.

Організаторами проведення Конкурсу, на той час, були Міністерство праці та соціальної політики України, Федерація роботодавців України та Державний центр зайнятості.

Крім того, харківські роботодавці вважають, що Конкурс на звання «Кращий роботодавець року» відігравав свою позитивну роль у справі становлення та розвитку у державі конструктивного соціального діалогу сторін соціального партнерства.

Пропозиція харківських роботодавців про поновлення Всеукраїнського конкурсу була підтримана облдержадміністрацією, обласним центром зайнятості та обласним об’єднанням профспілок, на спільну думку яких, це б сприяло покращенню іміджу роботодавців, які в повному обсязі виконують вимоги чинного законодавства у частині використання найманої робочої сили, сплати податків та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сторони соціального діалогу області також вважають, що поновлення проведення цього Конкурсу буде сприяти подальшому розвитку та вдосконаленню соціального діалогу й механізму становлення партнерських відносин між органами влади, трудовими колективами і роботодавцями, вирішенню питань продуктивної зайнятості працівників, збереженню діючих та створенню нових робочих місць, збільшенню кількості офіційно працюючих працівників та зменшенню напруженості на ринку праці, забезпеченню безпечними умовами праці, підвищенню ефективності виробництва та використання робочої сили, формуванню соціально відповідального бізнесу, виробництву конкурентоспроможної продукції.

Виходячи із стану справ у реальному секторі економіки, та необхідності, у цих обставинах, підвищення іміджу та заохочення роботодавців та вітчизняних товаровиробників, які намагаються вести свою господарську діяльність у повній відповідності до норм чинного законодавства, Сторони соціального діалогу Харківської області звернулися спільним листом до Міністерства соціальної політики України, Федерації роботодавців України та Федерації професійних спілок України з пропозицією щодо поновлення практики проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий роботодавець року» з нагородженням його переможців в урочистій обстановці та проханням підтримати цю пропозицію.